Afbeelding 64

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Tegenwoordig kan het gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen, die hun oorsprong al in de zeventiger jaren hadden.
Het is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van omstanders een rol spelen, en er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is.

Ontstaan

Streetdance is ontstaan begin jaren ’80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruim en dansbaar zittende kleding. In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s, rappers, scratchers etc. De streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over.
Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Een van de bekendste bewegingen is de snake. Deze is gebaseerd op de lenigheid van een slang. Het is hierbij eigenlijk de bedoeling dat men als het ware met zijn lichaam “rolt”. Streetdance is “bouncen op de beat” men danst streetdance vooral op hiphop en R&B muziek. Een van de grootste inspiratiebronnen voor streetdance was MC Hammer, een oldschool rapper bekend om zijn danspasjes.

Instromen in deze lessen is altijd mogelijk. Vanaf 8 deelnemers kunnen wij groepen starten!
De lessen worden gegeven gedurende het gehele schooljaar m.u.v. de schoolvakanties. Bij de laatste les (kids/teens) is er een eindpresentatie voor familie en vrienden waar, tijdens de lessen, naar toegewerkt word.

Kosten:
€ 20,- per maand
* betaling per pin/contant te voldoen.

Lessen starten vanaf 8 deelnemers!